Kakaová buchta sypaná kokosem

Ingredience


Cukr krystal 400 g
Kakao 3 polévková lžíce
Kokos strouhaný 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka bezlepková 300 g
Vejce slepičí 4 ks
Vláknina bramborová 4 polévková lžíce
Voda pitná 100 ml
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka bezlepková 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto: V míse smísíme mouku, prášek do pečiva, vlákninu a lžíci kakaa. Cukr smícháme s dvěma lžícemi kakaa.
  2. V másle, rozpuštěném ve vodní lázni, rozmícháme cukr s kakaem a směs zředíme 100ml vody. Jednu polovinu tohoto roztoku oddělíme na přípravu polevy a z druhé poloviny roztoku připravíme těsto tak, že do poloviny kakaového roztoku vmícháme celá vejce a po částech připravenou směs mouky, vlákniny a kypřícího prášku. Pečící nádobu vymažeme 1 lžičkou másla a vysypeme jí 1 lžící mouky.
  3. Troubu předehřejeme na 175°C a moučník pečeme asi 20 minut. Jestli je moučník hotový zjistíme tak, že těsto propíchneme špejlí - když špejle zůstane bez nánosu těsta, moučník je pečený. Vychladlý moučník polejeme odloženou polovinou kakaové směsi a ihned po polití polevou posypeme strouhaným kokosem.
  4. Po posypání kokosem necháme moučník ztuhnout v lednici.