Kakaová buchta sypaná kokosem
Ingredience
Cukr krystal |
400 g |
Kakao |
3 polévková lžíce |
Kokos strouhaný |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka bezlepková |
300 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vláknina bramborová |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
100 ml |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těsto: V míse smísíme mouku, prášek do pečiva, vlákninu a lžíci kakaa. Cukr smícháme s dvěma lžícemi kakaa.
- V másle, rozpuštěném ve vodní lázni, rozmícháme cukr s kakaem a směs zředíme 100ml vody. Jednu polovinu tohoto roztoku oddělíme na přípravu polevy a z druhé poloviny roztoku připravíme těsto tak, že do poloviny kakaového roztoku vmícháme celá vejce a po částech připravenou směs mouky, vlákniny a kypřícího prášku. Pečící nádobu vymažeme 1 lžičkou másla a vysypeme jí 1 lžící mouky.
- Troubu předehřejeme na 175°C a moučník pečeme asi 20 minut. Jestli je moučník hotový zjistíme tak, že těsto propíchneme špejlí - když špejle zůstane bez nánosu těsta, moučník je pečený. Vychladlý moučník polejeme odloženou polovinou kakaové směsi a ihned po polití polevou posypeme strouhaným kokosem.
- Po posypání kokosem necháme moučník ztuhnout v lednici.