Kapr na víně se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 120 g
Cibule 150 g
Kapr obecný 700 g
Kmín mletý 2 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 150 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného kapra rozkrájíme na porce, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Na másle zpěníme cibuli, přimícháme zeleninu a osmažíme. Na závěr vložíme porce kapra, posypeme kmínem a osmažíme z obou stran. K rybě přilijeme víno a na mírném plameni dusíme zhruba 35 minut, pokud je třeba, přilijeme víno.