Kapr na víně se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
120 g |
Cibule |
150 g |
Kapr obecný |
700 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného kapra rozkrájíme na porce, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na másle zpěníme cibuli, přimícháme zeleninu a osmažíme. Na závěr vložíme porce kapra, posypeme kmínem a osmažíme z obou stran. K rybě přilijeme víno a na mírném plameni dusíme zhruba 35 minut, pokud je třeba, přilijeme víno.