Marinovaný kapr grilovaný se zeleninou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Kapr obecný |
700 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Olej olivový |
350 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Šalotka |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, citronovou šťávou a s rozmarýnem necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Celé šalotky, rajčátka a očištěné a rozpůlené žampiony střídavě napichujeme na jehly. Zeleninové špízy spolu s porcemi kapra vložíme pod rozpálený gril a po obou stranách grilujeme.
- Porce kapra se zeleninou servírujeme přelité máslem a posypané petrželovou natí a kolečky cibule.