Marinovaný kapr grilovaný se zeleninou

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 50 ml
Kapr obecný 700 g
Máslo čerstvé 120 g
Olej olivový 350 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Rajčata Cherry 8 ks
Rozmarýn čerstvý 0.5 polévková lžíce
Šalotka 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, citronovou šťávou a s rozmarýnem necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  2. Celé šalotky, rajčátka a očištěné a rozpůlené žampiony střídavě napichujeme na jehly. Zeleninové špízy spolu s porcemi kapra vložíme pod rozpálený gril a po obou stranách grilujeme.
  3. Porce kapra se zeleninou servírujeme přelité máslem a posypané petrželovou natí a kolečky cibule.