Pstruzi se sýrovou nádivkou
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Lučina - termizovaný |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno a smícháme s lučinou. Pstruhy očistíme, dobře opláchneme a osušíme. Takto připravené pstruhy osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naplníme sýrovou nádivkou.
- Naplněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny, naskládáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme kousky másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.