Pstruzi se sýrovou nádivkou

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 300 ml
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 70 g
Pstruh 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Lučina - termizovaný 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno a smícháme s lučinou. Pstruhy očistíme, dobře opláchneme a osušíme. Takto připravené pstruhy osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naplníme sýrovou nádivkou.
  2. Naplněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny, naskládáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme kousky másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.