Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Mouka bezlepková |
180 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Tvaroh měkký |
500 g |
Kompot jahodový |
300 ml |
Rybíz červený |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
50 ml |
Želatina červená |
200 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Korpus: Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně vmícháme bezlepkovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto, vymíchané dohladka, vlijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Piškot pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 180 °C. Upečený piškot po vychladnutí promažeme tvarohovou náplní a povrch piškotu polejeme jahodovou polevou. Před servírováním necháme piškot s polevou ztuhnout v lednici.
- Náplň: Máslo s cukrem vyšleháme do hladké pěny, do které vmícháme tvaroh.
- Poleva: Jahodovou šťávu z jednoho kompotu smícháme s 50 ml vody a v tomto roztoku na mírném ohni rozmícháme 200 g želatiny. Nakonec do želatiny vmícháme 2 lžíce rybízu. Teplým želatinovým roztokem polejeme piškot, promazaný tvarohovou náplní.