Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou

Ingredience


Cukr krupice 180 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Mouka bezlepková 180 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 5 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Tvaroh měkký 500 g
Kompot jahodový 300 ml
Rybíz červený 2 polévková lžíce
Voda pitná 50 ml
Želatina červená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Korpus: Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně vmícháme bezlepkovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto, vymíchané dohladka, vlijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Piškot pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 180 °C. Upečený piškot po vychladnutí promažeme tvarohovou náplní a povrch piškotu polejeme jahodovou polevou. Před servírováním necháme piškot s polevou ztuhnout v lednici.
  2. Náplň: Máslo s cukrem vyšleháme do hladké pěny, do které vmícháme tvaroh.
  3. Poleva: Jahodovou šťávu z jednoho kompotu smícháme s 50 ml vody a v tomto roztoku na mírném ohni rozmícháme 200 g želatiny. Nakonec do želatiny vmícháme 2 lžíce rybízu. Teplým želatinovým roztokem polejeme piškot, promazaný tvarohovou náplní.