Filé z kapra s houbovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Kapr obecný 700 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibule 60 g
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.
  2. Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.
  3. Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.
  4. Filety podáváme přelité omáčkou.