Filé z kapra s houbovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Kapr obecný |
700 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.
- Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.
- Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.
- Filety podáváme přelité omáčkou.