Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce

Ingredience


Kapr obecný 700 g
Losos - filety 100 g
Olivy zelené 50 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Cukr krupice 45 g
Likér pomerančový 75 ml
Máslo čerstvé 45 g
Pomeranče 2 ks
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 800 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Solamyl 2 polévková lžíce
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.
  2. V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.
  3. Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.