Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce
Ingredience
Kapr obecný |
700 g |
Losos - filety |
100 g |
Olivy zelené |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Cukr krupice |
45 g |
Likér pomerančový |
75 ml |
Máslo čerstvé |
45 g |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
800 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.
- V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.
- Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.