Brokolicový mozeček
Ingredience
Brokolice |
300 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 dl |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou brokolici rozebereme na malé růžičky. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme brokolici, osolíme ji (0,5 lžičky), přilijeme vodu a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 10–12 minut.
- Když je brokolice měkká a voda vyvařená, brokolici vidličkou rozmačkáme téměř na kaši. V misce si vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je solí, pepřem a vlijeme je k brokolici. Mícháme do doby, až se nám vajíčka srazí.
- Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a petrželku. Brokolicový mozeček rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.