Brokolicový mozeček

Ingredience


Brokolice 300 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Šalotka 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 dl
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou brokolici rozebereme na malé růžičky. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme brokolici, osolíme ji (0,5 lžičky), přilijeme vodu a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 10–12 minut.
  2. Když je brokolice měkká a voda vyvařená, brokolici vidličkou rozmačkáme téměř na kaši. V misce si vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je solí, pepřem a vlijeme je k brokolici. Mícháme do doby, až se nám vajíčka srazí.
  3. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a petrželku. Brokolicový mozeček rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.