Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty

Ingredience


Voda pitná 2 l
Brokolice 800 g
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sýr Niva (Rokfór) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.