Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty
Ingredience
Voda pitná |
2 l |
Brokolice |
800 g |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sýr Niva (Rokfór) |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.