Koblížky s rumem pro celiatiky
Ingredience
Cukr krystal |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka bezlepková |
500 g |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Xantanová guma |
2 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme vzkypět na teplém místě. Žloutky vymícháme s máslem do pěny, kterou ochutíme 2 lžícemi rumu. Smícháním kvásku, mouky a soli s xantanovou gumou získáme těsto, ze kterého vytvarujeme na pomoučeném vále kuličky s důlkem uprostřed. Tyto těstové kuličky necháme na teplém místě vykynout a po vykynutí je osmažíme na oleji z obou stran.
- Hotové koblížky hned po usmažení pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.