Koblížky s rumem pro celiatiky

Ingredience


Cukr krystal 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka bezlepková 500 g
Olej stolní 5 polévková lžíce
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 2 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Xantanová guma 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme vzkypět na teplém místě. Žloutky vymícháme s máslem do pěny, kterou ochutíme 2 lžícemi rumu. Smícháním kvásku, mouky a soli s xantanovou gumou získáme těsto, ze kterého vytvarujeme na pomoučeném vále kuličky s důlkem uprostřed. Tyto těstové kuličky necháme na teplém místě vykynout a po vykynutí je osmažíme na oleji z obou stran.
  2. Hotové koblížky hned po usmažení pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.