Krémová polévka z rajčat
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Masox |
0.5 kostka |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na větší kusy a vymačkáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mouku, znovu zasmahneme a zalijeme vodou. Zamícháme, aby se rozvařily případné hrudky. Osolíme, opepříme, přidáme masox, připravená rajčata a brambory, opět zamícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.
- Po této době polévku prolisujeme, rozředíme horkým mlékem a rozšleháme metlou.
- Dále nevaříme.