Krémová polévka z rajčat

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Masox 0.5 kostka
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na větší kusy a vymačkáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mouku, znovu zasmahneme a zalijeme vodou. Zamícháme, aby se rozvařily případné hrudky. Osolíme, opepříme, přidáme masox, připravená rajčata a brambory, opět zamícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.
  3. Po této době polévku prolisujeme, rozředíme horkým mlékem a rozšleháme metlou.
  4. Dále nevaříme.