Zálivka medová
Ingredience
Hořčice |
0.12 kávová lžička |
Ocet vinný |
0.5 polévková lžíce |
Olej z pšeničných klíčků |
1.25 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 špetka |
Petržel - nať |
0.25 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 špetka |
Víno bílé |
0.5 polévková lžíce |
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zálivka octová [51563]:
- Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
- Do základní octové zálivky navíc přidáme ještě lžičku medu a lžičku balzamikového octa a vyšleháme medovou variantu zálivky.