Zálivka medová

Ingredience


Hořčice 0.12 kávová lžička
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Olej z pšeničných klíčků 1.25 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 špetka
Petržel - nať 0.25 polévková lžíce
Sůl 0.25 špetka
Víno bílé 0.5 polévková lžíce
Balsamico ocet 1 kávová lžička
Med včelí 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zálivka octová [51563]:
  2. Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
  3. Do základní octové zálivky navíc přidáme ještě lžičku medu a lžičku balzamikového octa a vyšleháme medovou variantu zálivky.