Telecí maso zaděláváné II
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Hříbky čerstvé |
2 ks |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
1 kg |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.
- Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.
- Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.
- Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.
- Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.