Telecí maso zaděláváné II

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Hříbky čerstvé 2 ks
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 1 kg
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.
  2. Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.
  3. Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.
  4. Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.
  5. Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.