Razsolnik

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso přední 400 g
Krupky trhané 150 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 80 g
Pórek 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krupky vypereme ve studené vodě a dáme na cedník okapat.
  2. Vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme do ní maso, osolíme, přidáme připravenou zeleninu a krupky.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na kostky a vrátíme zpět do polévky. Přidáme oloupané nakrájené okurky, cukr a ocet a ještě krátce povaříme.
  4. Před podáváním do polévky vložíme ještě nadrobno nasekanou petrželovou nať.