Razsolnik
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso přední |
400 g |
Krupky trhané |
150 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
80 g |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krupky vypereme ve studené vodě a dáme na cedník okapat.
- Vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme do ní maso, osolíme, přidáme připravenou zeleninu a krupky.
- Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na kostky a vrátíme zpět do polévky. Přidáme oloupané nakrájené okurky, cukr a ocet a ještě krátce povaříme.
- Před podáváním do polévky vložíme ještě nadrobno nasekanou petrželovou nať.