Mrkev s mletým masem
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a na polovině rozpáleného másla podusíme 4 minuty. Zalijeme vínem a povaříme na mírném ohni 10 minut. Přidáme pórek na kolečka, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut.
- Mleté maso osolíme, opepříme a zbylém másle opečeme ze všech stran dohněda. Hotové maso promícháme s mrkvovou směsí a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.