Pórek na smetaně s brambory

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 1 ks
Klobása ostravská 400 g
Ocet kvasný lihový 10 ml
Pepř černý mletý 6 g
Pórek 1.5 kg
Sádlo škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 10 g
Víno bílé 3 dl
Vývar zeleninový 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a necháme 15 minut podusit.
  2. Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a necháme dusit dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, zakapeme trochou octa a podáváme k ohřáté ostravské klobáse.