Pórek na smetaně s brambory
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Klobása ostravská |
400 g |
Ocet kvasný lihový |
10 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Pórek |
1.5 kg |
Sádlo škvařené |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
3 dl |
Vývar zeleninový |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a necháme 15 minut podusit.
- Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a necháme dusit dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, zakapeme trochou octa a podáváme k ohřáté ostravské klobáse.