Čokoládové ořechy s nádivkou

Ingredience


Cukr moučkový 70 g
Kakao 20 g
Máslo čerstvé 210 g
Mouka bezlepková 280 g
Ořechy vlašské 70 g
Cukr moučkový 150 g
Kakao 20 g
Máslo čerstvé 150 g
Ořechy vlašské 70 g
Čokoláda na vaření 250 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Kakao 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ořechy: Ořechy nameleme a smícháme s máslem a cukrem do pěny. Do máslové směsi vmícháme kakao a mouku. Vzniklé těsto důkladně propracujeme, zabalíme do mikrotenového pytlíku a necháme v lednici odpočinout alespoň na 2 hodiny. Po této době těstem naplníme formičky ořechů a cukroví upečeme do růžova ve středně vyhřáté troubě.
  2. Pečené cukroví necháme 2 dny uležet. Po této době ořechy naplníme ořechovou nádivkou a pocákáme je čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, kterou nastavíme lžící másla, lžící cukru a lžící kakaa. Cukroví podáváme jako moučník návštěvám o vánocích.
  3. Nádivka: Ořechy nameleme a smícháme je s moučkovým cukrem a máslem a kakaem. Krém vymícháme dohladka a před plněním cukroví ho necháme trochu ztuhnout.