Bažantí prsa s ananasem
Ingredience
Bažantí prsa |
700 g |
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jablka |
80 g |
Kompot ananasový |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchnutá a osušená bažantí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Kompotovaný ananas scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky masa a osmažíme. Poté vmícháme ananas, jablko, citronovou šťávu, šunku a směs za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, vlijeme smetanu, máslo, promícháme a už jen zahřejeme.
- Maso podáváme s omáčkou a posypané petrželovou natí.