Bažantí prsa s ananasem

Ingredience


Bažantí prsa 700 g
Cibule 80 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jablka 80 g
Kompot ananasový 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnutá a osušená bažantí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Kompotovaný ananas scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky masa a osmažíme. Poté vmícháme ananas, jablko, citronovou šťávu, šunku a směs za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, vlijeme smetanu, máslo, promícháme a už jen zahřejeme.
  3. Maso podáváme s omáčkou a posypané petrželovou natí.