Ostrá omáčka ze španělské kuchyně

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata a česnek oloupeme a nakrájíme spolu s červenou a zelenou paprikou na menší kousky. Dáme je do misky a mixérem rozmixujeme. Do omáčky přidáme červené víno, které jsme smíchali s olejem.
  2. Nakonec omáčku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a opět promícháme.
  3. Hotovou omáčku vlejeme do vhodné uzavíratelné nádoby a odložíme do lednice vychladit a odležet. Těsně před podáváním studenou omáčku porcujeme na talíře.