Ostrá omáčka ze španělské kuchyně
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
20 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata a česnek oloupeme a nakrájíme spolu s červenou a zelenou paprikou na menší kousky. Dáme je do misky a mixérem rozmixujeme. Do omáčky přidáme červené víno, které jsme smíchali s olejem.
- Nakonec omáčku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a opět promícháme.
- Hotovou omáčku vlejeme do vhodné uzavíratelné nádoby a odložíme do lednice vychladit a odležet. Těsně před podáváním studenou omáčku porcujeme na talíře.