Brusinková omáčka s meruňkovým džemem

Ingredience


Džem meruňkový 100 g
Hořčice 2 kávová lžička
Kompot brusinkový 200 g
Med včelí 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 13 ml
Sůl 2 špetka
Víno červené 30 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kompotové brusinky spolu s meruňkovým džemem propasírujeme do misky. Přidáme hořčici, přilijeme červené víno, med a pomerančovou šťávu. Všechny suroviny důkladně promícháme.
  2. Nakonec omáčku podle vlastní chuti dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Opět omáčku dobře promícháme a odložíme do lednice.