Roštěná pečená v listovém těstě

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Hovězí roštěnka níz. peč. 900 g
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Česnek 2 stroužek
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2.5 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme maso přes noc marinovat.
  2. Odleželé maso ze všech stran osmažíme na másle, přeložíme i s máslem do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Upečené maso necháme vychladnout, poté ho zabalíme do listového těsta, z kterého jsme vyváleli placku a potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Na potření těsta smícháme drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, strouhanku a olej. Takto připravené těsto vložíme na plech a pečeme při 220°C, až těsto zezlátne.