Roštěná pečená v listovém těstě
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
900 g |
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2.5 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme maso přes noc marinovat.
- Odleželé maso ze všech stran osmažíme na másle, přeložíme i s máslem do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Upečené maso necháme vychladnout, poté ho zabalíme do listového těsta, z kterého jsme vyváleli placku a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Na potření těsta smícháme drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, strouhanku a olej. Takto připravené těsto vložíme na plech a pečeme při 220°C, až těsto zezlátne.