Dietní nakládané okurky s hroznovým vínem
Ingredience
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Hroznové víno |
2 hrst |
Křen |
1 ks |
Okurky |
3.5 kg |
Sůl |
60 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Menší zralé okurky očistíme a důkladně omyjeme. Hrozny otrháme, opláchneme a rozložíme na dno zavařovací sklenice. Přidáme křen a rozdělíme okurky.
- Sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, přivedeme k varu a roztokem ihned zalijeme okurky. Následující den slijeme nálev, necháme znovu projít varem a opět nalijeme do sklenice. Ihned převážeme celofánem a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.