Čalamáda z kedluben
Ingredience
Cibule |
10 ks |
Cukr krupice |
35 g |
Deko |
1 ks |
Kedlubna |
3 ks |
Mrkev kořen |
1 kg |
Ocet kvasný lihový |
500 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1.5 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Umyjeme, oloupeme a nastrouháme kedlubny a mrkve. Očistíme a na proužky nakrájíme papriky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Připravíme octový nálev, do 2l vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a vše svaříme.
- Promícháme zeleninu, natlačíme jí do čistých sklenic a zalijeme vlažným nálevem. Uzavřeme sklenice a při 100 stupních sterilujeme 5 minut.
- Poté čalamádu uložíme na tmavé a suché místo.