Čalamáda z kedluben

Ingredience


Cibule 10 ks
Cukr krupice 35 g
Deko 1 ks
Kedlubna 3 ks
Mrkev kořen 1 kg
Ocet kvasný lihový 500 ml
Paprikové lusky čerstvé 1.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyjeme, oloupeme a nastrouháme kedlubny a mrkve. Očistíme a na proužky nakrájíme papriky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Připravíme octový nálev, do 2l vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a vše svaříme.
  3. Promícháme zeleninu, natlačíme jí do čistých sklenic a zalijeme vlažným nálevem. Uzavřeme sklenice a při 100 stupních sterilujeme 5 minut.
  4. Poté čalamádu uložíme na tmavé a suché místo.