Dušená pečeně na víně
Ingredience
Cibule |
150 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
900 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
400 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.
- Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.
- Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.