Dušená pečeně na víně

Ingredience


Cibule 150 g
Máslo čerstvé 70 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová pečeně 900 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata 400 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno červené 150 ml
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.
  4. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.