Žebírka s houbovou nádivkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vepřová žebra |
800 g |
Cibule |
80 g |
Maso mleté - mix |
120 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Pórek |
100 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony - sterilované |
45 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.
- V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.
- Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.