Žebírka s houbovou nádivkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hovězí vývar základní 300 ml
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 70 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Vepřová žebra 800 g
Cibule 80 g
Maso mleté - mix 120 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Pórek 100 g
Slanina vepřová 40 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony - sterilované 45 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.
  2. V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.
  3. Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.