Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Koření perníkové 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka bezlepková 300 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 2 g
Cukr moučkový 200 g
Solamyl 2 g
Šťáva citrónová 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou soli, lžičkou skořice a postupně vmícháváme bezlepkovou mouku. Těsto důkladně prohněteme a necháme v lednici nebo na chladném místě odpočinout do druhého dne.
  2. Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a cukrářskými vykrajovátky vykrajujeme tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečené pečivo necháme vychladnout a potom zdobíme bílkovou polevou. Perníčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.
  3. Bílková poleva: Moučkový cukr několikrát prosejeme, abychom jej zbavili hrudek. Prosátý cukr potom dohladka vymícháme se lžičkou citrónové šťávy a špetkou solamylu.
  4. Polevou plníme cukrářský zdobící sáček a zdobíme vychladlé perníčky.