Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Koření perníkové |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
300 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Solamyl |
2 g |
Šťáva citrónová |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou soli, lžičkou skořice a postupně vmícháváme bezlepkovou mouku. Těsto důkladně prohněteme a necháme v lednici nebo na chladném místě odpočinout do druhého dne.
- Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a cukrářskými vykrajovátky vykrajujeme tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečené pečivo necháme vychladnout a potom zdobíme bílkovou polevou. Perníčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.
- Bílková poleva: Moučkový cukr několikrát prosejeme, abychom jej zbavili hrudek. Prosátý cukr potom dohladka vymícháme se lžičkou citrónové šťávy a špetkou solamylu.
- Polevou plníme cukrářský zdobící sáček a zdobíme vychladlé perníčky.