Bramborový salát s fazolkami a tuňákem
Ingredience
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
120 g |
Olivy nakládané |
80 g |
Rajčata |
300 g |
Salát hlávkový |
150 g |
Sardelová očka |
100 g |
Tuňák v oleji |
250 g |
Brambory |
250 g |
Voda pitná |
500 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
700 ml |
Hořčice francouzská |
170 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
- Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.
- Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.
- Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.