Bramborový salát s fazolkami a tuňákem

Ingredience


Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 120 g
Olivy nakládané 80 g
Rajčata 300 g
Salát hlávkový 150 g
Sardelová očka 100 g
Tuňák v oleji 250 g
Brambory 250 g
Voda pitná 500 ml
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 700 ml
Hořčice francouzská 170 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
  2. Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.
  3. Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.
  4. Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.