Telecí koleno na slanině s kořením
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
2 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí koleno |
800 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena.
- Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso.