Telecí koleno na slanině s kořením

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý celý 2 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí koleno 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena.
  2. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso.