Hlávkový salát s hořčičnou zálivkou
Ingredience
Hořčice francouzská |
150 g |
Ocet vinný |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Salát hlávkový |
400 g |
Slanina vepřová |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi a vybereme z vysmaženého tuku. Do tuku po slanině rozklepneme vejce, osolíme je a opepříme a usmažíme volská oka.
- Do hořčice vmícháme olej, ocet, sůl a pepř.
- Hlávkový salát natrháme na kousky, vmícháme zálivku, posypeme slaninou a poklademe volskými oky, která usmažíme na vypečeném tuku ze slaniny.