Hlávkový salát s hořčičnou zálivkou

Ingredience


Hořčice francouzská 150 g
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Salát hlávkový 400 g
Slanina vepřová 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi a vybereme z vysmaženého tuku. Do tuku po slanině rozklepneme vejce, osolíme je a opepříme a usmažíme volská oka.
  2. Do hořčice vmícháme olej, ocet, sůl a pepř.
  3. Hlávkový salát natrháme na kousky, vmícháme zálivku, posypeme slaninou a poklademe volskými oky, která usmažíme na vypečeném tuku ze slaniny.