Hlávkový salát s toastem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 4 plátek
Hořčice francouzská 150 g
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Salát římský 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Brynza 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Česnek a petrželovou nať nasekáme najemno. Do hořčice vmícháme olej, přidáme ocet, česnek, petrželovou nať, sůl a pepř. Toasty opečeme v toustovači, diagonálně rozkrojíme a potřeme brynzou.
  2. Salát nakrájíme na kousky a přelijeme hořčičnou zálivkou. Podáváme s brynzovými toasty.