Hlávkový salát s toastem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
4 plátek |
Hořčice francouzská |
150 g |
Ocet vinný |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Salát římský |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Brynza |
120 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Česnek a petrželovou nať nasekáme najemno. Do hořčice vmícháme olej, přidáme ocet, česnek, petrželovou nať, sůl a pepř. Toasty opečeme v toustovači, diagonálně rozkrojíme a potřeme brynzou.
- Salát nakrájíme na kousky a přelijeme hořčičnou zálivkou. Podáváme s brynzovými toasty.