Grapefruitový salát s medem

Ingredience


Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Grapefruity 3 ks
Jogurt bílý 450 g
Limetka 1 ks
Máta 1 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Skořice mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat.
  2. Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme.
  3. Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme.