Grapefruitový salát s medem
Ingredience
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Grapefruity |
3 ks |
Jogurt bílý |
450 g |
Limetka |
1 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Skořice mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat.
- Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme.
- Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme.