Čalamáda ze zelí a paprik
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
0.5 kg |
Deko |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
200 ml |
Olej stolní |
2 dl |
Paprika červená |
1 kg |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
2.5 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka.
- Promícháme a 2 hodiny necháme odležet.
- Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme.
- Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí.
- Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát.
- Poté schováme do temna.