Čalamáda ze zelí a paprik

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 0.5 kg
Deko 1 ks
Ocet kvasný lihový 200 ml
Olej stolní 2 dl
Paprika červená 1 kg
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 2.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka.
  2. Promícháme a 2 hodiny necháme odležet.
  3. Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme.
  4. Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí.
  5. Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát.
  6. Poté schováme do temna.