Rýžové kuličky s čokoládou
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Čokoláda na vaření |
250 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Marmeláda rybízová |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Rýže loupaná |
200 g |
Strouhanka |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní propláchnutou rýži. Z uvařené rýže slijeme případnou vodu a rýži necháme vychladnout. Do rýže vmícháme krupicový cukr, pokrájené hrozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a žloutky. Vymícháme hustou hmotu, z které vytvarujeme kuličky, potřeme je marmeládou, obalíme ve strouhance a na másle s olejem osmažíme dozlatova. Poté necháme kuličky okapat na papírovém ubrousku.
- Kuličky podáváme přelité rozpuštěnou čokoládou.