Rýžové kuličky s čokoládou

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Čokoláda na vaření 250 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 50 g
Marmeláda rybízová 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej rostlinný 60 ml
Rýže loupaná 200 g
Strouhanka 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní propláchnutou rýži. Z uvařené rýže slijeme případnou vodu a rýži necháme vychladnout. Do rýže vmícháme krupicový cukr, pokrájené hrozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a žloutky. Vymícháme hustou hmotu, z které vytvarujeme kuličky, potřeme je marmeládou, obalíme ve strouhance a na másle s olejem osmažíme dozlatova. Poté necháme kuličky okapat na papírovém ubrousku.
  2. Kuličky podáváme přelité rozpuštěnou čokoládou.