Dušené hrušky se zmrzlinou
Ingredience
Citronová kůra |
30 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Čokoláda na vaření |
100 g |
Cukr krupice |
200 g |
Hřebíček |
3 ks |
Hrušky |
4 ks |
Skořice celá |
30 g |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
1 l |
Zmrzlina vanilková |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.
- Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.
- Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.