Dušené hrušky se zmrzlinou

Ingredience


Citronová kůra 30 g
Citronová šťáva 50 ml
Čokoláda na vaření 100 g
Cukr krupice 200 g
Hřebíček 3 ks
Hrušky 4 ks
Skořice celá 30 g
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 1 l
Zmrzlina vanilková 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.
  2. Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.
  3. Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.