Smažené sušené švestky
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí |
20 g |
Mandle |
50 g |
Mléko polotučné |
2.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Švestky sušené |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mandle oloupeme. Sušené švestky omyjeme studenou vodou, do každé vmáčkneme mandli a pokapeme je rumem.
- Z hladké mouky, vlažného mléka a rozdrobeného droždí vytvoříme těsto, ve kterém švestky obalíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a obalené švestky v něm krátce osmahneme. Necháme je okapat od oleje a pak je ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, na každou dáme ušlehanou šlehačku a podáváme.