Smažené sušené švestky

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí 20 g
Mandle 50 g
Mléko polotučné 2.5 l
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rum 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Švestky sušené 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle oloupeme. Sušené švestky omyjeme studenou vodou, do každé vmáčkneme mandli a pokapeme je rumem.
  2. Z hladké mouky, vlažného mléka a rozdrobeného droždí vytvoříme těsto, ve kterém švestky obalíme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a obalené švestky v něm krátce osmahneme. Necháme je okapat od oleje a pak je ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, na každou dáme ušlehanou šlehačku a podáváme.