Domažlické smažené kosmatice

Ingredience


Bezinkový květ 8 ks
Olej slunečnicový 1 dl
Mléko plnotučné 1.25 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květy černého bezu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Silné stonky odstřihneme nůžkami.
  2. Připravíme si těstíčko, do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a směs rozmixujeme na husté těstíčko.
  3. V pánvi si rozpálíme dostatek oleje. Květy bezu namáčíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmažené hned necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme.