Domažlické smažené kosmatice
Ingredience
Bezinkový květ |
8 ks |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Mléko plnotučné |
1.25 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květy černého bezu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Silné stonky odstřihneme nůžkami.
- Připravíme si těstíčko, do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a směs rozmixujeme na husté těstíčko.
- V pánvi si rozpálíme dostatek oleje. Květy bezu namáčíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmažené hned necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme.