Krůtí řízky v česnekovém těstíčku

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Krůtí prsa 800 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V míse je smícháme s vajíčky, pivem, hladkou moukou a solí, poté vypracujeme hladké těsto.
  2. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, mírně je naklepeme a obalíme v připraveném česnekové těstíčku.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a obalené maso v něm z obou stran osmažíme dozlatova.