Krůtí řízky v česnekovém těstíčku
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Krůtí prsa |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V míse je smícháme s vajíčky, pivem, hladkou moukou a solí, poté vypracujeme hladké těsto.
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, mírně je naklepeme a obalíme v připraveném česnekové těstíčku.
- V pánvi rozehřejeme olej a obalené maso v něm z obou stran osmažíme dozlatova.