Polévka Hongroise
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
4 krajíc |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na kostky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka.
- Dvě zelené pálivé papriky rozkrojíme podél, zbavíme je semínek a nakrájíme na proužky, které spolu s lžící papriky přidáme před koncem vaření k masu.
- Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme, překrájíme a před dokončením je v polévce 5 minut povaříme.
- Polévku podáváme s tmavým chlebem.