Polévka Hongroise

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 4 krajíc
Hovězí maso zadní 500 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka.
  2. Dvě zelené pálivé papriky rozkrojíme podél, zbavíme je semínek a nakrájíme na proužky, které spolu s lžící papriky přidáme před koncem vaření k masu.
  3. Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme, překrájíme a před dokončením je v polévce 5 minut povaříme.
  4. Polévku podáváme s tmavým chlebem.