Staročeské krůtí řízky
Ingredience
Kari koření |
1 špetka |
Krůtí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.
- Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
- Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.
- Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.