Staročeské krůtí řízky

Ingredience


Kari koření 1 špetka
Krůtí prsa 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  2. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.
  3. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
  4. Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.
  5. Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.