Nakládané okurky s cibulí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
500 g |
Cukr krystal |
150 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Křen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
7.5 dl |
Okurky |
3 kg |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
200 g |
Voda pitná |
7.5 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.
- Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.
- Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.