Nakládané okurky s cibulí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 500 g
Cukr krystal 150 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Křen 1 ks
Ocet kvasný lihový 7.5 dl
Okurky 3 kg
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 200 g
Voda pitná 7.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.
  2. Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.
  3. Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.