Pikantní kuřecí řízky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
5 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky.
- V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
- V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
- Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibuli, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.