Kompotované okurky

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 180 g
Hřebíček 4 ks
Ocet kvasný lihový 2.5 dl
Okurky 600 g
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okurky očistíme, oloupeme a odstraníme zrníčka. Pokrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Poté vyjmeme a osušíme na utěrce.
  2. Mezitím svaříme ocet s cukrem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Vložíme připravené okurky a krátce povaříme. Odložíme a necháme stát do druhého dne.
  3. Šťávu slijeme, opět povaříme a vrátíme k okurkám. Opět odstavíme do druhého dne. Šťávu znovu slijeme a svaříme dohusta. Okurky rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.