Kompotované okurky
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
180 g |
Hřebíček |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
2.5 dl |
Okurky |
600 g |
Skořice celá |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Okurky očistíme, oloupeme a odstraníme zrníčka. Pokrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Poté vyjmeme a osušíme na utěrce.
- Mezitím svaříme ocet s cukrem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Vložíme připravené okurky a krátce povaříme. Odložíme a necháme stát do druhého dne.
- Šťávu slijeme, opět povaříme a vrátíme k okurkám. Opět odstavíme do druhého dne. Šťávu znovu slijeme a svaříme dohusta. Okurky rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.