Řecká polévka

Ingredience


Brambory 200 g
Celer řapíkatý 200 g
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mléko plnotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar jehněčí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer očistíme, pokrájíme na nudličky a spolu s cibulí dáme zpěnit na rozehřáté máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme zasmahnout, přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 40 minut.
  2. Pak polévku prolisujeme přes jemné síto, dobře rozšleháme metlou, zjemníme horkým mlékem a podáváme. Již nevaříme.