Kuřecí játra s rajčaty
Ingredience
Játra kuřecí |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, nakrájíme a obalíme je v mouce.
- V pánvi rozehřejeme olej, játra v něm prudce opečeme, vyjmeme je, vložíme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, opepříme je, osolíme, podlijeme pivem a za stálého míchání krátce povaříme.
- Játra rozdělíme na servírovací talíče, polijeme šťávou s rajčaty a podáváme.