Sterilovaný salát z čerstvých paprik

Ingredience


Cukr krystal 20 g
Ocet kvasný lihový 1 l
Paprika červená 400 g
Paprika zelená 400 g
Sůl 20 g
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic.
  2. Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.