Kuřecí prsa Liberta
Ingredience
Arašídy |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Glutasol |
2 špetka |
Kuřecí prsa |
400 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do misky, kam přidáme prolisovaný česnek, med, sůl a pepř. Nakonec ještě podle vlastní chutě přisypeme glutasol. Všechny suroviny v misce dobře promícháme.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso přibližně 10 minut. Potom přimícháme na tenké proužky nakrájené zelí. Maso a zelí podlijeme vodou a podusíme asi dalších 10 minut. Těsně před dokončením dušení do pánve přisypeme arašídy, které s ostatními surovinami jen prohřejeme a stáhneme ze sporáku.
- Hotové jídlo rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a teplé servírujeme.