Kuřecí prsa Liberta

Ingredience


Arašídy 80 g
Česnek 2 stroužek
Glutasol 2 špetka
Kuřecí prsa 400 g
Med včelí 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 dl
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do misky, kam přidáme prolisovaný česnek, med, sůl a pepř. Nakonec ještě podle vlastní chutě přisypeme glutasol. Všechny suroviny v misce dobře promícháme.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso přibližně 10 minut. Potom přimícháme na tenké proužky nakrájené zelí. Maso a zelí podlijeme vodou a podusíme asi dalších 10 minut. Těsně před dokončením dušení do pánve přisypeme arašídy, které s ostatními surovinami jen prohřejeme a stáhneme ze sporáku.
  3. Hotové jídlo rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a teplé servírujeme.