Rybí filé pečené se sýrem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr najemno nastrouháme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme 60 g másla a kousky ryby na něm ze všech stran prudce opečeme, pak je vyjmeme, obalíme v nastrouhaném sýru a vložíme do zbytkem másla vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Podlijeme je pivem a pečeme přibližně 10 minut v předehřáté troubě. Opečenou rybu pak na talíři podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.