Rybí filé pečené se sýrem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé rybí 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr najemno nastrouháme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  2. Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, opepříme a osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme 60 g másla a kousky ryby na něm ze všech stran prudce opečeme, pak je vyjmeme, obalíme v nastrouhaném sýru a vložíme do zbytkem másla vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Podlijeme je pivem a pečeme přibližně 10 minut v předehřáté troubě. Opečenou rybu pak na talíři podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.