Diplomatické kuře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kuře 1 kg
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kuře rozporcujeme a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek. Na česnek ihned poklademe porce kuřete a zprudka po obou stranách opečeme. Musíme dávat pozor, aby se nám česnek nepřipálil. Do pánve přidáme ještě na silnější kolečka nakrájenou mrkev. Vše zamícháme, zalijeme 2 dl vody a pod poklici dusíme doměkka.
  2. Měkké maso vybereme, šťávu vysmahneme na tuk, který zahustíme moukou, spolu zapražíme. Zalijeme 1 dl teplé vody a přivedeme k varu. Nakonec do šťávy přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Šťávu ještě povaříme asi 2 minuty a stáhneme z ohně.
  3. Porce masa rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme připravenou šťávou a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.