Diplomatické kuře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kuře |
1 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře rozporcujeme a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek. Na česnek ihned poklademe porce kuřete a zprudka po obou stranách opečeme. Musíme dávat pozor, aby se nám česnek nepřipálil. Do pánve přidáme ještě na silnější kolečka nakrájenou mrkev. Vše zamícháme, zalijeme 2 dl vody a pod poklici dusíme doměkka.
- Měkké maso vybereme, šťávu vysmahneme na tuk, který zahustíme moukou, spolu zapražíme. Zalijeme 1 dl teplé vody a přivedeme k varu. Nakonec do šťávy přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Šťávu ještě povaříme asi 2 minuty a stáhneme z ohně.
- Porce masa rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme připravenou šťávou a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.