Zapékané fazolky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazolky mražené 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Voda pitná 3 dl
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut.
  2. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem.
  3. Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout.
  4. Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme.