Zapékané fazolky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazolky mražené |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Voda pitná |
3 dl |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut.
- Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem.
- Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout.
- Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme.