Cibule dušená na smetaně
Ingredience
Brambory |
50 g |
Cibule |
500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a ve velké pánvi ji na másle dozlatova osmahneme. Přisypeme mouku, za stálého míchání zapražíme na jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a krátce povaříme.
- Následovně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a opět povaříme asi 5 minut.
- Ještě horkou cibulovou směs rozmixujeme na hladkou kaši. Zalijeme smetanou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Nakonec vložíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Vše dobře prohřejeme a poté můžeme podávat.