Cibule dušená na smetaně

Ingredience


Brambory 50 g
Cibule 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a ve velké pánvi ji na másle dozlatova osmahneme. Přisypeme mouku, za stálého míchání zapražíme na jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a krátce povaříme.
  2. Následovně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a opět povaříme asi 5 minut.
  3. Ještě horkou cibulovou směs rozmixujeme na hladkou kaši. Zalijeme smetanou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Nakonec vložíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Vše dobře prohřejeme a poté můžeme podávat.